Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaHöstens härliga trädgårdstips!

Nu är hösten på ingång! Här är 6 roliga och praktiska tips när det är dags att förbereda trädgården för vintern.

Annons

hosttradgardhostlovKlipp gräset en sista gång. Och gör rent gräsklipparen efteråt. Borsta och skölj bort gräsrester och jord. Vill du vara extra noggrann slipar du även klippknivarna.

hostlovTa hand om löven. Räfsa ihop löven från gräsmattan och lägg dem i rabatterna och över känsliga växter. Jorden mår bra av att täckas och löven multnar. Till våren kan du städa bort kvarvarande löv.

hostlovSamla fröer. Skörda fröerna en torr dag och se så de är mogna, då är de oftast bruna och släpper lätt. Förvara dem torrt och mörkt, eller sprid ut dem i rabatterna redan nu.

hostlovSå nytt gräs. Hösten är utmärkt för gräsmattesådd! Det är fuktigt i jorden och de torkkänsliga fröerna får vad de behöver.

hostlovLagra äpplen. Äpplena klarar sig i flera månader om du virar in varje frukt i tidningspapper och förvarar dem mörkt, torrt och frostfritt. Se till att inget äpple är skadat, då ruttnar det snabbt.

hostlovPlantera vårlökar. Vill du glädjas åt vackra vårblommor är det dags att plantera lökarna nu. Vad sägs om lite tulpaner, pärlhyacinter och narcisser?

Vill du hellre njuta av hösten i skogen?

Helena-bjornstromLäs svampexpertens bästa tips!

ATT1611-Nov-980x240Få Allers Trädgårds Nyhetsbrev
Nyhetsbrev Allers Trädgård

 

 

Ute nu!

Allers Tradgard nr 11

 

 

Gilla Allers Trädgård på Facebook

 

 

@allerstradgard på Instagram
Annons


Annons

Senaste från Allers