Annons

Annons

Snabblagad vegetarisk burgare med squash

Bjud på vegetariska hamburgare gjorda på bakpotatis, squash och lök. Fantastiskt goda och enkla att göra!


vegetarisk-bugare-recept

Läcker vegetarisk burgare med squash och potatis! Det enkla receptet får du här.

TESTA OCKSÅ: Fräsch laxburgare med kräftsallad

Vegetarisk burgare med potatis och squash – recept

Gör snabbt och enkelt en jättegod vegetarisk burgare på potatis, squash och lök. Här får du ett enkelt recept där burgaren är klar på endast 20 minuter! Servera gärna med rödlök, tomat och grön pesto. Perfekt som lunch eller middag.

RECEPT: Vegetarisk burgare med rödbetor och svarta bönor

● 4–5 pers ● ca 20 min

1 gul lök
1 vitlök
2 bakpotatisar
1 squash
2 ägg
½ dl vetemjöl
salt och peppar
½ dl matolja

TESTA OCKSÅ: Vegetarisk gryta med asiatiska smaker

Servering
hamburgerbröd
tomatskivor
skivor av rödlök
inlagd gurka
salladsblad
grön pesto, ajvar eller tapenade

1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala potatisen och riv den samt squashen grovt i en bunke.
2. Vispa ihop ägg och mjöl i en bunke. Lägg i grönsaksrivet och löken. Smaka av med salt och peppar och blanda väl.
3. Hetta upp en stekpanna med olja. Forma fyra burgare av smeten och stek dem 3–4 minuter per sida eller tills de känns klara. Låt dem rinna av på en pappersduk. Om du har lite tjockare burgare kan de behöva efterstekas i ugnen för att bli klara helt igenom. Efterstek då i ugnen på 200° i 5–6 minuter.
4. Servera biffarna i bröden tillsammans med tomatskivor, skivor av rödlök, inlagd gurka, salladsblad och grön pesto, ajvar eller tapenade. Burgarna går bra att frysa.

Av Miki Cuti
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…