Annons

Annons

Härlig smulpaj med äpple och pumpa!


pumpa-paj

Smakrik paj med äpple och pumpa

Du sparar disk om du gör pajen i en ugnstålig stekpanna, men det går lika bra i en lättsmord eldfast form.
● 1 paj ● ca 6 pers
400 g pumpakött i sockerbitsstora
bitar, ca 6 dl
2 msk smör eller
margarin
3 syrliga äpplen
1 dl ljus sirap

Smultäcke

150 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 1 dl grovhackade
valnötter

Garnering

florsocker
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Stek pumpatärningarna i matfettet i ca 5 minuter, använd en ugnstålig stekpanna, ca 24 cm i diameter. Skala och kärna ur äpplena, skär i bitar. Låt dem steka med i  ytterligare ett par minuter. Tillsätt sirapen och rör om.
3. Smultäcke: Hacka samman alla ingredienserna utom valnötterna till en smulig deg. Tillsätt de hackade valnötterna.
4. Strö smuldegen över pumpa- och äppelbitarna i stekpannan. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 25–30 minuter.
5. Servering: Sikta lite florsocker över pajen och servera den ljummen med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Av Irene Ingelmark
Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…