Annons

Annons

Härlig silltårta

Krämig fyllning med fin sälta – så här ska en riktig silltårta smaka!

Mejla Skriv ut
Dela (1.97k)

Silltårta

● 8–10 pers ● 45 min

2 kavringar à ca 600 g

Fyllning
2 burkar matjessill
2 hårdkokta ägg
1 gul lök
2 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 dl finhackad dill
svartpeppar

Garnering
200 g naturell cream cheese
2 dl crème fraiche
2 hårdkokta ägg
1 rödlök
1 knippa gräslök

Annons

1. Kantskär kavringen och skiva på längden till sammanlagt 10 jämna skivor. Lägg ut 2 skivor kavring på ett fat.
2. Låt matjessillen rinna av. Finhacka sill, ägg och gul lök. Blanda med majonnäs, crème fraiche och dill. Smaksätt med rikligt med nymalen peppar.
3. Varva bröd och fyllning och avsluta med 2 brödskivor. Hit går det bra att förbereda dagen innan. Plasta in tårtan väl och förvara i kylen.
4. Rör ihop cream cheese och crème fraiche till en jämn kräm. Bre krämen över och runtom smörgåstårtan.
5. Skiva äggen och lägg i mitten på tårtan. Finhacka de bägge löksorterna och fördela längs äggraden.

Recept: Mette Ankarloo 
Bild: Ralph Månsson

SmörgåstårtaFestens snyggaste smörgåstårta



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...