Annons

Annons

Härlig laxwok med lime

Fräsch grönsaksfylld wok med lax och färsk ingefära. Krispig och smakrik med sugar snaps och teriyakisås.


Annons

laxwok

Fräsch wok med lax

● 4 pers ● 35 min

600 g laxfilé
salt och peppar
1/2 vitkålshuvud, ca 300 g
2 morötter
1 palsternacka
3 färska lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
1/2 dl rapsolja
1 ask sugar snaps, 150 g
1 msk finskuren färsk ingefära
1/2 dl japansk soja
ca 2 dl grönsaksbuljong
ca 1 dl teriyakisås

Garnering

1 lime i klyftor
ev lite ärtskott

1. Skär laxen i bitar och krydda med salt och peppar.

2. Strimla vitkålen ganska tunt. Skala och skiva morötterna, palsternackan, löken och vitlöken.

3. Hetta upp oljorna i en stekpanna och stek laxen 3–4 minuter på medelvärme. Vänd då och då på bitarna. Plocka upp laxen ur pannan när den är färdigstekt.

4. Öka värmen något, lägg i alla grönsaker i pannan och låt fräsa några minuter under omrörning. Tillsätt soja och buljong och låt koka i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar, lägg i laxbitarna och låt allt bli varmt.

5. Ringla teriyakisås över och garnera med limeklyftor och eventuellt lite ärtskott. Servera gärna med extra teriyakisås.

Vill du göra din egen teriyakisås hittar du receptet HÄR!

Av: Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…