Annons

Annons

Krämig svampsoppa

Härlig krämig soppa med blandad svamp, västerbottenost och färska örter!


 harlig-hostsoppa

● 4 pers ● ca 20 min

350 g blandad svamp, t ex trattkantareller, trumpetsvamp och karljohan
1 gul lök
3 msk olja
2 msk smör
5 dl kycklingbuljong
4 dl grädde
6 cl torr sherry
1 vitlöksklyfta
salt och  peppar
1 dl finriven västerbottensost

Annons

Garnering
hackade färska örter, t ex timjan, rosmarin och persilja
ev karljohansolja, se recept här

1. Ansa ca svampen och skala och finhacka löken. Hetta upp en kastrull med olja och fräs svamp och lök i några minuter.
2. Tillsätt smör, kycklingbuljong, grädde och  torr sherry. Pressa i  vitlöksklyftan och rör om. Krydda med lite salt och  peppar. Låt småkoka på svag värme i ca 10 minuter. Rör ner finriven västerbottensost och låt smälta. Smaka av. Strö över hackade färska örter, t ex timjan, rosmarin och persilja, vid servering och ringla eventuellt avslutningsvis över lite karljohansolja.

Gilla Allers på Facebook

Recept: Miki Cutic
Bild: Anette Nilsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...