Annons

Annons

Halstrad medelhavssill

Låt sillfiléerna få smak av citron, vitlök och chili innan de halstras i pannan. Toppa med fetaost, oliver och tomat!


halstrad sill med fetaost-recept

Citron-, vitlök, och chilimarinerade sillfiléer halstras i pannan och toppas sedan med fetaost och oliver. Kanske är detta din nya sillfavorit?

Halstrad sill med fetaost – recept

Lättlagat och supergott är vårt recept på halstrad sill med fetaost, oliver, citron och tomat. De fräscha medelhavssmakerna passar sillen perfekt!

• 4 pers • 45 min
600–700 g sillfilé
3 finhackade vitlöksklyftor
rivet skal av ½ citron
2 tsk chiliflakes
salt och grovmalen svartpeppar
½ dl olivolja

Servering
20 g rucola
ca 15 oliver
2–3 msk kapris
75 g fetaost
3–4 små tomater
citronklyftor
ev färsk timjan

1. Klipp bort ryggfenan på sillfiléerna och lägg i en bunke.
2. Blanda sillen försiktigt med vitlök, citronskal, chiliflakes, salt, peppar och olivolja. Låt ligga och dra ca 30 minuter.
3. Hetta upp en stekpanna med kanske lite extra olivolja i. Lägg i filéerna och stek tills de får fin färg, 1–2 minuter på varje sida.
4. Servera med rucola, oliver, kapris, smulad fetaost och tomatskivor. En liten citronklyfta och färsk timjan till är gott.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…