Annons

Annons

Halstrad gös med sötpotatis, fänkål och rödvinssky


Halstrad gös

 

Halstrad gös med grönsaker och vinsky

● 4 pers ● 35 min

600–700 g gösfilé med skinn
2 sötpotatisar
1 fänkål
2 schalottenlökar
100 g blandad svamp
olja till stekning

Vinsky

4 dl rött vin
3/4 dl körsbärssylt
1 msk konc kalvfond

Servering

ev potatismos
färska örter

1. Skala sötpotatisen och skär i mindre tärningar. Dela fänkål och lök i klyftor. Dela svampen i mindre bitar.
2. Vinsky: Häll ingredienserna i en kastrull. Låt småputtra i ca 15 minuter.
3. Stek löken och fänkålen mjuk i lite olja i en stekpanna. Stek potatisen mjuk i lite olja en separat stekpanna, lägg i svampen mot slutet och låt den steka med i några minuter. Håll grönsakerna varma.
4. Krydda fisken och stek på ganska hög värme i ca 2 minuter med skinnsidan nedåt. Vänd på fisken och stäng av värmen men låt stekpannan stå kvar på plattan i någon minut.
5. Lägg upp grönsakerna på varma tallrikar ihop med fisken. Servera med vinskyn. Garnera gärna med färska örter och servera med potatismos.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…