Annons

Annons

Hallongrottor med vit choklad

Vem tycker inte om hallongrottor? Här får de det lilla extra i form av vit choklad – både i botten och på toppen av kakan!


hallongrottor-med-vit-choklad-recept

Vem kan motstå dessa ljuvliga hallongrottor med vit choklad!

TESTA OCKSÅ: Kladdkaka med vit choklad och jordgubbar

• ca 16 st

175 g smör el margarin
1 ½ dl socker
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ägg

TESTA OCKSÅ: Muffins med hallontopping

Fyllning
75 g vit choklad
1 tsk potatismjöl
100 g färska eller frysta hallon, ca 2 dl

QUIZ: Vilken sorts kaka är du?

Dessutom behövs
bakformar som rymmer ca ½ dl

1. Sätt ugnen på 200°. Sätt ut bakformarna på en bakplåt.
2. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till kakdegen.
3. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk tills den är knappt 1 cm tjock. Ta ut blommor med ett kakmått med en vågig kant, ca 8 ½ cm i diameter. Lägg de utstuckna degplattorna i handflatan och tryck till lite på mitten så de blir lätt kupade. Lägg dem sedan i bakformarna. Har man inget sådant kakmått går det även bra med ett runt mått eller till exempel ett glas.
4. Hacka chokladen fördela och ca ½ i bakformarna. Spara resten för garnering.
5. Strö potatismjölet över hallonen och rör om varsamt så att alla bären blir jämnt mjölade. Fördela bären ovanpå chokladen.
6. Ställ in formarna i mitten av ugnen och grädda dem i ca 15 minuter. När det återstår ett par minuter av gräddningstiden, strö den sparade chokladen över kakorna och låt den smälta i ugnen.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…