Annons

Annons

Kantarellpizza med getost och ruccola


KANTARELLPIZZA MED GETOST OCH RUCCOLA

4 stora pizzor eller 8 mindre pizzor

Pizzadeg
25 g jäst
5 dl rumstempererat vatten
14 dl vetemjöl
1 msk olivolja
1 msk salt
Tomatsås
1 burk skalade tomater
1 dl rött vin
1 msk torkad oregano
0,5 dl vitvinsvinäger
2,5 msk socker
salt
svartpeppar
Fyllning
2 liter kantareller
25 g smör
400 g getost
4 skivade rödlökar
ruccola 

1. Smula ner jästen i en degbunke och häll på lite av vattnet. Rör tills jästen löst sig.
2. Tillsätt resten av vattnet olivoljan och i stort sätt allt mjölet. Arbeta degen ordentligt i ca tio min med assistent.
3. Tillsätt saltet och arbeta ytterligare i någon minut.
4. Klä bunken med plastfolie och låt degen jäsa i ca en timme.

Tomatsåsen:
1. Koka ihop alla ingredienserna i ca 45 min. Rör då och då och smaka av med salt och peppar efter smak.


Fyllningen
1.
Rensa och dela kantarellerna i stora bitar. Låt dem gärna ligga på en tidning över natten och torka innan du använder dem.
2. Stek dem i het stekpanna i någon minut så den får fin färg. Tillsätt smör och salta. Stek färdigt i någon minut .

Pizzan
1.
Sätt ugnen på 225 grader varmluft. (Ca 240 g om du inte har varmluft)
2. Dela degen i fyra bitar (8 bitar om du gör mindre pizzor). Baka ut dem till rundlar på ett mjölat bakbord.
3. Bred ca två msk av tomatsåsen på en stor pizza (en msk på en liten). Toppa med rödlök, kantareller och getost. Ringla över lite olivolja.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca tio minuter, tills botten blivit krispig och fått fin färg. Garnera med ruccola.

Tips! Ringla lite flytande honung över och strö lite valnötshack på. Det hade blivit kanon tror jag.
Ciao!
Pernilla

På min blogg hittar du fler svamptips.

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…