Annons

Annons

Gudomligt god paj


hallonsmulpaj

En dag i början av året dök den upp från provköket – pajen som fick hela redaktionen att bli på gott humör! Hallon, smuldeg och kokos i en ovanligt lyckad kombination, du bara måste prova!

Hallonsmulpaj

Kokoschips hittar du i välsorterade mataffärer.

Annons

● ca 6 pers ● 40 min

Smuldeg

125 g smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 litet ägg
1 dl kokoschips

Fyllning

200 g frysta hallon, tinade
1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl

Vaniljkräm

2 dl vispgrädde
2 äggulor
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 175°. Mixa samtliga smuldegsingredienser utom kokoschipsen i matberedare till en grynig massa.
2. Tryck ut hälften av smuldegen i botten på en pajform. Blanda bären med socker och potatismjöl och fördela över bottnen. Strö över det sista av smuldegen och toppa med kokoschips.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter tills pajen fått färg och bären börjar bubbla.
4. Vaniljkräm: Vispa grädden. Vispa ner äggulor, florsocker och vaniljsocker. Servera den krämiga såsen till pajen, som är allra godast nygräddad!

Recept: Mette Ankarloo Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/