Annons

Annons

Fläskfilégryta med lingon

En vacker och supergod gryta med läcker smak av fläskfilé, lingon och svamp!


Gryta på fläskfilé med kantareller och lingon recept

Trevligt recept på bjudmat! En härlig gryta på fläskfilé, kantareller och lingon!

FÖRRÄTT: Minipajer med lök och lufttorkad skinka

Gryta på fläskfilé med kantareller och lingon – recept

Härlig höstgryta att bjuda på till helgen! Mustig gryta på fläskfilé med god smak av kantareller eller champinjoner, lingon, morötter, lök och vattenkastanjer. Perfekt bjudmat för 4 personer.

• 4 pers • 50 min

TESTA OCKSÅ: Fläskfilé med bacon och äpple

600 g fläskfilé
2 msk olja
2 msk smör
salt och peppar
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
100 g skogschampinjoner el kantareller
6 röda steklökar
142 g vattenkastanjer
2 msk tomatpuré
1 dl crème fraiche
1 ½ dl vispgrädde
1 msk flytande honung
1 dl färska lingon el frysta och tinade
färsk timjan

RECEPT: Marinerad fläskfilé med fänkålsgratäng

Servering
potatismos el pressad potatis

1. Putsa fläskfilén ren från hinnor och senor. Dela den i 2 ½ cm tjocka skivor. Stek i både olja och smör cirka 3–4 minuter per sida, salta och peppra.
2. Skiva gul lök, vitlök, morötter och svamp i mindre bitar och tillsätt i grytan tillsammans med skalade steklökar och avrunna vattenkastanjer. Fräs ett par minuter.
3. Tillsätt tomatpuré, crème fraiche, vispgrädde och honung, rör om och låt grytan småkoka på medelvärme i ca 25–30 minuter. Smaka sedan av med salt och peppar och eventuellt mer honung. Rör försiktigt ner lingonen och garnera grytan med färsk timjan precis före servering.
4. Servera gärna grytan med potatismos eller pressad potatis.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…