Annons

Annons

Baka grovt bröd med solrosfrön och aprikos

Det här supergoda brödet blir snabbt en favorit på ditt frukostbord!


grovt-brod

Grovt bröd med solros och aprikos

• 1 bröd • 1 tim 20 min

25 g jäst
4 dl vatten
½ msk salt
½ msk rosmarin
1 dl grovhackade torkade aprikoser
450 g Finax grov mjölmix (ca 7 dl)

Dessutom behövs

ca 1 ½ dl solroskärnor
ägg till pensling

Annons

1. Smula ner jästen i matberedarskålen och lös den i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och kör degen i fem minuter.
2. Smöra en avlång 1½-litersform och ”bröa” med 1 dl solroskärnor, ta eventuellt mer om det behövs men se till att ha kvar till ovansidan på brödet.
3. Häll degen i formen och låt jäsa i 35 minuter. Värm under tiden ugnen till 200°.
4. Pensla det färdigjästa brödet med uppvispat ägg och strö över solroskärnor. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
5. Låt brödet vila 5 minuter innan du stjälper upp det på galler. Låt svalna under bakduk.

Tips!
Brödet är godast på bakdagen, men det går även utmärkt att frysa.

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/