Annons

Annons

Grova frukostbullar med aprikos

Njut av smakrika grova frallor som blir härligt saftiga av torkade aprikoser!


Annons

frukostfrallor-aprikos

Baka grova bullar med aprikos – perfekt till helgfrukosten!

ca 25 st

5 ½ dl vatten
1 dl fyrkornskross
50 g jäst
2 msk brödsirap
2 tsk salt
3 dl dinkelmjöl fullkorn
3 dl rågsikt
ca 5 dl vetemjöl special
8 torkade aprikoser
1 dl grovhackade hasselnötter

1. Mät upp ½ deciliter av vattnet i en kastrull och tillsätt fyrkornskross. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter.

2. Häll den heta krossblandningen i en degbunke och tillsätt det kalla vattnet, 5 dl. Smula ner jästen och rör om. Tillsätt sirap och salt.

3. Tillsätt dinkelmjöl, rågsikt och vetemjöl special. Arbeta degen, i maskin i ca 8 minuter och för hand något längre tid.

4. Klipp aprikoserna i mindre bitar och tillsätt i degen tillsammans med de grovhackade nötterna. Arbeta degen en kort stund tills bitarna fördelats jämnt i degen. Täck bunken med en bakduk och låt degen vila i ca 50 minuter.

5. Sätt ugnen på 250°.

6. Klicka upp den färdigjästa degen till bullar, med hjälp av en vattensköljd sked, på en bakpappersklädd plåt. Arbeta varsamt så att inte för mycket luft går ur degen. Strö eventuellt över lite dinkelmjöl. Låt bullarna jäsa i ca 20 minuter.

7. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…