Annons

Annons

Flätade baguetter – så fina och så goda!

Flätade baguetter i form av ett grovt bröd som du enkelt bakar efter vårt recept.


Annons

grova baguetter recept

De matiga grova baguetterna är goda till en soppa eller som kvällsmackor med valfritt pålägg emellan.

Grova baguetter – recept

Lättbakat recept på grova flätade baguetter med mycket smak från honung, krossade linfrön, havregryn och grahamsmjöl.

RECEPT: Bjud baguetterna till vår goda kålsoppa med bacon

• 2 bröd

25 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 tsk flytande honung
1 dl krossade linfrön
2 dl havregryn
3 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Tillsätt salt, honung, krossade linfrön, havregryn och grahamsmjöl och rör ihop till en jämn deg.
2. Tillsätt sedan lite av vetemjölet i taget och arbeta ihop till en smidig deg som släpper kanterna. Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme. Sätt ugnen på 225°.
3. Ta upp degen och dela den i två delar, dela varje deg i tre delar och rulla till 40 cm långa remsor. Fläta ihop till kompakta flätor, lägg på en bakpappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…