Annons

Annons

Grönsaker i currysås med kyckling

Gryta med grönsaker och rotfrukter med thailändska smaker som röd curry och kokosmjölk. Servera med ugnsstekt kycklingfilé.


Gronsaksgryta-med-curry-och-kyckling-recept

Grönsaksgryta med curry och kyckling – en middag med thailändska smaker.

Testa också: Kycklingspett med halloumi

Grönsaksgryta med curry och kyckling – recept

Testa också: Tomatsoppa med kokosmjölk och limeblad

• 4 pers • 30 min
4 kycklingbröstfiléer med skinn, ca 700 g
2 msk rapsolja
1 msk chiliflakes
2 kålrabbi
2 morötter
1 palsternacka
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk röd currypasta
2 tsk vanlig curry
ca 2 dl hönsbuljong
2 dl kokosmjölk
1 stjälk citrongräs
2 pak choi
salt och peppar
färsk koriander

Annons
Gilla Allers på Facebook

Testa också: Soppa med lax och curry

1. Vänd kycklingfiléerna i rapsolja och krydda med salt, peppar och chiliflakes.
2. Skär rotfrukter och lökar i bitar.
3. Fräs grönsakerna, lägg i currypasta och curry och rör om. Tillsätt buljong och kokosmjölk. Snitta citrongräset i den tjockare delen och lägg i pannan. Koka tills grönsakerna börjar bli mjuka. Salta och peppra.
4. Sätt ugnen på 175°. Dela pak choi på längden, ringla lite rapsolja i snittet. Krydda snitten med salt och peppar. Stek pak choi på medelvärme tills det får lite färg. Lägg ner pak choi i pannan med grönsaker.
5. Stek kycklingfiléerna lätt och efterstek i ugnen i 15–20 minuter.
6. Servera med grönsakerna och färsk koriander.

Av Miki Citic
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...