Annons

Annons


Allers-Tradgard-logga



Grönsaksfest i skördetid – 3 fina dukningstips

Bjud in till skördefest och sätt säsongens grödor mitt på bordet! Här får du tre fina dukningstips.


Placeringskort av fänkål

Fänkål är både vackra och doftar gott. Passa på att använda det till utsmyckning innan de hittar ner i grytan.

Placeringskort av fänkål

Du behöver: En fänkål per gäst och placeringskort med namn.

Gör så här: 1. Fänkålen har en platt botten, men kanske får den jämnas till för att stå stadigt. 2. Stick fast kortet med namn mellan stjälkarna och placera ut vid varje kuvert.

Krans av brysselkål

En krans som passar lika bra på ytterdörren som vid bordet gör du snabbt av brysselkål.

Annons

grönkålskrans

Du behöver: Brysselkål, ett par kvistar buxbom, najtråd, grön tråd och avbitare.

Gör så här: 1. Trä upp kålen på najtråden till önskad omkrets på kransen. 2. Forma pärlbandet av kål till en ring, klipp av najtråden med marginal och tvinna ihop ändarna.

Grönkålskrans

3. Klipp av små buxbomsvippor, kila in dem mellan brysselkålen och surra fast med grön tråd. 4. Gör eventuellt en liten ögla av tråd att hänga upp kransen i.

Lysande ståtliga kronärtskockor

Kronärtskockan är egentligen en knopp som skördas innan den slår ut. Med sina täta blad är den ett riktigt konstverk.

Kronärtskockor som ljusstake

Du behöver: Stora kronärtskockor, kronljus och kniv.

Gör så här: 1. Skär av stjälken så att kronärtskockan står stadigt på sin botten. 2. Med fingertopparna särar du på bladen i toppen och borrar ner ett kronljus tills det står stadigt.

Text: Marie Onäng
Foto: Malin Björkholm


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/