Annons

Annons

Så håller du grönsakerna KRISPIGA i kylskåpet

Aldrig mer sega och sladdriga morötter!


grönsaker i kylskåpet

Att förvara grönsaker i kylskåpet är en självklarhet för de flesta, även om faktiskt flertalet av våra grönsaker mår bättre av att förvaras i rumstemperatur.

Läs mer: Så här borde du förvara grönsakerna, egentligen

Annons

En tråkig bieffekt av kylskåpstemperaturen är dock att grönsakerna har en tendens att bli lite sladdriga och svampiga. Det behöver inte betyda att de är gamla eller dåliga, mer troligt är det att de har tappat vätska och blivit sega och tråkiga.

Hushållspapper löser problemet!

Att slippa sladdriga morötter och andra grönsaker är dock mycket enkelt. Innan du lägger in dem i kylskåpet rullar du helt enkelt in dem i en bit hushållspapper. Papperet suger då upp den vätska som avdunstar och förhindrar att grönsakerna blir svampiga. En bonus är förstås att rengöringen av kylskåpet blir betydligt enklare.

Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

Så får du fräscht i kylskåpet

kylskap-puff



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...