Annons

Annons

Grön pasta med rostade nötter

Läcker spenatpasta med rostade hasselnötter - enkelt och supergott!


Spenatpasta med hasselnötter

Grön pasta med rostade hasselnötter 

Den här rätten går bra att göra med precis den pasta du önskar, fullkornspasta eller vanlig. Fullkornsalternativ är alltid ett enkelt sätt att minska intaget av socker.

• 2 pers • 30 min

2 port pasta, gärna tagliatelle (fullkorn eller vanlig)

Annons

Sås

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja till stekning
150 g fryst spenat
2 msk konc grönsaksfond el 1 buljongtärning
1 dl visp- eller matlagningsgrädde
salt och peppar

Gilla Allers på Facebook

Hasselnötskross

1 dl hasselnötter
2 msk rapsolja till stekning
½ dl pankoströbröd
1 tsk havssalt

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Finhacka löken och vitlöken och stek den i en panna med 1 msk rapsolja tills det har mjuknat något. Tillsätt spenaten och låt tina i panna. Tillsätt fond/buljong och grädde när spenaten har tinat och låt det sjuda i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att hasselnötterna kommer att ge en viss sälta åt rätten.
3. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på medelvärme till dess att skalet börjat lossna. Ta upp dem från pannan och gnid av resterande skal med en kökshandduk. Hacka nötterna grovt.
4. Hetta upp 2 msk rapsolja i en stekpanna och stek pankoströbrödet tills det har fått en gyllene färg. Tillsätt nötterna och havssaltet.
5. Rör ner den nykokta pastan i spenatsåsen och toppa med hasselnötskrosset.

Tips!

Det går även bra att servera den här pastan med bacon. Men det är aldrig fel att ha en vegetarisk måltid i veckan!

Av Maja Rehwin Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...