Annons

Annons

Grillade spetspaprikor med fyllning

Röd spetspaprika fylld med fetaost, mozzarella, oliver och oregano - perfekt att lägga på grillen!


Grillad paprika

Fyllda grillade paprikor

• 4 pers • ca 30 min
2 spetspaprikor
1 kula mozzarella, ca 125 g
100 g fetaost
1/2 gul lök
2–3 msk hackade
svarta oliver
2 msk torkad oregano
1 vitlöksklyfta

1. Dela paprikorna på längden, skär bort mellanväggar och kärnor. Grilla snittytan så att halvorna får lite grillränder på kanten. Lägg dem åt sidan medan du gör fyllningen.
2. Grovriv mozzarellan och smula ner fetaosten i en liten bunke. Finhacka löken och tillsätt den ihop med oliver och oregano. Pressa i vitlök. Rör om.
3. Fördela blandningen i paprikahalvorna och grilla dem på indirekt värme tills osten börjar smälta, ca 15 minuter. Servera till grillat kött.

Annons

Här hitta du mer gott till grillat!

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...