Annons

Annons

Grillad kyckling med sparris

Allt blir gott med sparris! Grillad kyckling med aromsmör serverad tillsammans med lätt grillade sparrisar.


kycklingsparris2

Grillade kycklingfiléer med aromsmör

Aromsmöret håller en vecka i kylen.

● 4 pers ● 25 min

4 kycklingfiléer
ca 1 1/2 dl olivolja
saften från 1/2 citron
2 knippor grön sparris
ca 600 g potatis
2 tsk chiliflakes

Aromsmör

75 g smör
rivet skal av 1/2 lime
1 pressad vitlöksklyfta
salt och malen svartpeppar

Fler kryddsmör hittar du här!

Servering

färska örter
ca 30 g rucola
tomater i olika färger
citronskivor

1. Skär kycklingfiléerna på snedden i skivor som är ca 1 cm tjocka. Blanda 1/2 dl av olivoljan med citronsaft och vänd filéerna i blandningen.

2. Skala sparrisen och vänd den i ca 1/2 dl av olivoljan.

3. Blanda ingredienserna till aromsmöret och salta och peppra. Låt stå framme, smöret ska serveras rumsvarmt.

4. Koka potatisarna i 10 minuter med skalet på. Dela dem på mitten och vänd snittytan i ca 1/2 dl av olivoljan. Grilla snittytan på medelvärme, inte direkt över glöden, tills den får fin färg. Krydda med salt och peppar.

5. Krydda filéerna med salt, peppar och chiliflakes. Grilla kycklingen på medelvärme i ca 5 minuter tills den är genomstekt och vänd på den då och då. Grilla sparrisen samtidigt och vänd den emellanåt.

6. Servera kycklingen med färska örter, rucola, tomater, citronskivor, sparrisen, aromsmöret och potatishalvorna.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson

Klicka HÄR för att komma till vår Grill-sida!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…