Annons

Annons

Grillad fläskfilé med basilikasmör

Fläskfilé är en självklar grillfavorit! Här bjuder vi på den med krispigt grillade grönsaker och smältande basilikasmör.


Annons

grillad fläskfilé med basilikasmör recept

Härligt recept på grillad fläskfilé med läckert basilikasmör. Perfekt för bjudningen eller den lite lyxigare hemmakvällen!

4 pers 35 min

800 g fläskfilé i skivor
salt och peppar

Sommargrönsaker
2 knippor färsk gul lök
olivolja
1 squash
2 gula spetspaprikor
1 knippa färska morötter
125 g sugar snaps
1 näve blandade färska örter, t ex basilika, mynta, salvia, timjan

Basilikasmör
100 g smör
2 msk finhackad basilika
rivet skal av ½ citron

Servering
1 knippa rädisor

1. Krydda köttet med salt och peppar runt om.

2. Basilikasmör: Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

3. Dela löken i halvor och vänd dem i lite olivolja. Dela squashen i bitar eller skivor och vänd även dem i olivolja. Ansa paprikan, dela först i bitar och vänd sedan i olivolja.

4. Förkoka morötterna ca 6 minuter i lättsaltat vatten och dela dem sedan på längden. Koka sugar snaps i lättsaltat vatten 2 minuter. Vänd även dessa grönsaker i olivoljan. Krydda alla grönsaker med salt och peppar.

5. Grilla kött och grönsaker (inte sugar snaps) samtidigt på grillen. Köttet på medelvärme ca 3 minuter på var sida. Även grönsakerna på medelvärme, vänd dem då och då.

6. Lägg upp alla grönsaker på en stor skärbräda eller på ett stort serveringsfat och blanda med de färska örterna. Lägg köttet vid sidan om och klicka sedan på aromsmöret. Servera med rädisor och gärna även den franska potatisgratängen, recept här intill.

Av Jan-Erik Hagbohm och Miki Cutic
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…