Annons

Annons

Grekisk pyttipanna

Grekisk pyttipanna med vitlök, färsk basilika och fetaost och mycket annat gott.


Annons

grekisk pyttipanna

Ett recept på en klassisk rätt med grekisk tvist!

Tärna grönsakerna, tillsätt en nypa chili för lite sting, valnötter för krispighet och till sist fetaost som får smälta på toppen!

 Grönsakspytt à la Grekland

● 4 pers ● ca 40 min

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 spetspaprikor
1 aubergine
4 kokta potatisar
1 chili
ca 10 cocktailtomater
ca 6 valnötter
½ dl olivolja
saft av ½ citron
salt och peppar
ca 150 g tärnad
fetaost
12 urkärnade oliver

Servering

t ex pannbiff
grekisk yoghurt
sallad
ev färsk basilika

1. Sätt ugnen på 170°.
2. Skala och finskiva lök och vitlök. Kärna ur paprikan och skär den samt aubergine och potatis i grova tärningar. Kärna ur och finskiva chilin. Dela tomaterna och grovhacka valnötterna.
3. Hetta upp en gjutjärnsstekpanna med hälften av oljan. Rör ner grönsakerna och fräs i ca 10 minuter. Ringla över resterande olja och citronsaft. Salta, peppar och blanda väl.
4. Strö över fetaost, hackade nötter och oliver och ställ in pannan i ugnen, alternativt lägg över grönsakerna i en ugnstålig form. Stek färdigt i ugnen i ca 20 minuter. Servera gärna med till exempel pannbiffar, en klick yoghurt och sallad. Garnera med basilika.

Av Miki Cutic
Bild: 
Ralph Månsson 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…