Annons

Annons

Gratinerad ravioli med lax och vinsås

Uttrycket "smälter i munnen" passar extra bra till gratinerad ravioli med lax och vinsås.


ravioligratang

4 pers 45 min

400 g laxfilé
salt och peppar
500 g färsk ravioli med svamp
olivolja till stekning
4 salladslökar
65 g rucola
65 g färsk spenat

Sås

2 msk finhackad gul lök
1 msk smör
1 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
3 dl grädde
1 dl riven parmesanost

Garnering

ev ärtskott

1. Skär laxen i bitar, ca 4×4 cm, och krydda med salt och peppar.

2. Sås: Fräs den finhackade löken i smör i en kastrull i någon minut så att den mjuknar utan att ta färg. Häll på  vin och tillsätt buljongtärning och grädde. Låt koka tills såsen tjocknar något och blanda sedan ner osten. Ta från värmen och smaka
av med salt och peppar.

3. Hetta upp lite olivolja, ca 2 msk, i en stekpanna och stek laxen hastigt så att den får lite färg.

4. Plocka upp laxen ur pannan. Skiva salladslöken och lägg den i pannan med rucola och spenat. Låt mjukna på svag värme och krydda med salt och peppar.

5. Sätt ugnen på 225°.

6. Koka raviolin enligt anvisning på förpackningen och häll av vattnet. Blanda försiktigt raviolin med såsen.

7. Varva spenatfräset, lax och ravioli i en eldfast form och grädda därefter i ugnen i 15–20 minuter.

8. Servera laxgratängen rykande varm och garnera den gärna med lite ärtskott.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…