Annons

Annons

Gratinerad fisk- och räkgryta

En härlig gryta med torsk, lax och räkor. Sugar snaps, pinjenötter och parmesan sätter extra lyxkänsla.


fisk

Gratinerad fisk- och räkgryta

● 4 pers ● 40 min

300 g torskfilé
300 g laxfilé
smör till formen
200 g skalade räkor
125 g sugar snaps
1/2 dl pinjenötter
1/2 dl hackad dill

Sås

1 dl vitt vin
2 msk hackad lök
2 dl fiskbuljong
2 dl grädde
1 dl fint riven parmesan
salt och peppar

Servering

nykokt potatis

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skär torsk och lax i lite större bitar och lägg i en smord ugnsfast form. Strö skalade räkor över.

3.Sås: Koka ihop vin med hackad lök, fiskbuljong och grädde i en ka-strull tills såsen tjocknar något. Ta kastrullen från värmen och blanda i parmesan. Salta och peppra.

4. Häll såsen över fisken och räkorna i formen och ställ in i ugnen, låt stå i 15–20 minuter tills såsen börjar få lite färg.

5. Koka sugar snaps i lättsaltat vatten ca 4 minuter och häll bort vattnet. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de får lite färg, 1–2 minuter.

6. Ta ut formen ur ugnen och garnera med sugar snaps, rostade pinjenötter och hackad dill. Servera med nykokt potatis


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…