Annons

Annons

Pastagratäng med kryddig korv

Pasta och korv blir till en riktig festmåltid när de gratineras med ädel- och parmesanost.


Annons

pastagratang

● 4 pers ● 40 min

400 g pasta, t ex spiraler eller penne
3 chorizor
olja till stekning
150 g färska champinjoner
salt och peppar
300 g broccoli
1 rödlök

Gratängsås
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
75 g ädelost
2 dl riven parmesanost

1. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt paketets anvisningar. Häll bort vattnet och spola pastan i lite kallt vatten så den inte klibbar ihop.

2. Skiva korven och stek gyllenbrun i lite olja i en stekpanna. Torka ur pannan med lite hushållspapper. Skiva svampen och stek den mjuk i lite olja. Krydda med salt och peppar.

3. Skär broccolin i mindre buketter och förväll i lättsaltat vatten i 2 minuter. Spola kall. Skär löken i tunna klyftor. Sätt ugnen på 200°.

4. Sås: Smält smöret i en kastrull och blanda med mjölet. Häll på gräddmjölken och låt koka under omrörning i ca 10 minuter. Se till att inte såsen bränns vid! Ta grytan från värmen, smula ner ädelosten och tillsätt parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Låt inte såsen koka efter att du tillsatt osten.

5. Blanda pastan med korven och grönsakerna i en bunke och lägg över i en ugnsfast form. Häll gratängsåsen över och ställ in i ugnen ca 20 minuter, tills gratängen fått en fin färg.

Bild: Shutterstock


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…