Annons

Annons

Gratäng med tomat och aubergine

Bjud på en läcker gratäng med aubergine och tomat – med gratinerad parmesanost på toppen. God som vegetarisk rätt för sig själv eller som tillbehör till kött eller fisk!


Annons

gratang-med-aubergine-och-tomat-reept

Läcker gratinerat med tomat, aubergine och parmesan. Bästa receptet på vegetarisk gratäng får du här!

• 4–5 pers • ca 35 min + tid i ugn

TESTA OCKSÅ: Tomatpaj med oliver

2 stora el 3 mindre auberginer
7 tomater
1 000 g passerade tomater
3 vitlöksklyftor
½ tsk salt
svartpeppar
2 msk flytande honung
½ tsk torkad rosmarin
100 g grovriven parmesan

TESTA OCKSÅ: Hemgjord tomatsås med chili

Garnering
färsk timjan

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär auberginerna i cm-tjocka skivor, lägg på en skärbräda och strö lite salt över dem på båda sidor. Låt vila i ca 20 minuter. Torka av vätskan med papper.
3. Skär tomaterna i cm-tjocka skivor.
4. Koka upp passerade tomater, pressad vitlök, salt, svartpeppar, honung och rosmarin i en kastrull och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av.
5. Varva aubergine- och tomatskivor i en gratängform, ca 20×30 cm, och toppa med den varma tomatsåsen. Strö över parmesan och grädda i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter. Lägg eventuellt folie ovanpå mot slutet av gräddningen så gratängen inte bränns vid.
6. Toppa med färsk timjan precis före servering.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…