Annons

Annons

Gratäng med tomat och aubergine

En enkel gratäng där smaken av grönsakerna verkligen tas hand om! Gott att servera till kött eller kryddig fågel.


Annons

gratang-med-tomat-aubergine-och-mozzarella-recept

Läcker vegetarisk gratäng med tomat, aubergine och mozzarella. Alltid ett säkert kort!

TESTA OCKSÅ: Pizza med tomat och färskost

• 4–6 pers • 1 tim

2 auberginer
1 liten purjolök
1 squash
olja till ugnsbakning
salt och peppar
10 färska tomater
350 g mozzarella

TESTA OCKSÅ: Fyllda tomater med köttfärs

Servering
färsk basilika

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skiva aubergine, purjolök och squash. Ugnsrosta med lite olja, salt och peppar i 10 minuter.
3. Skiva tomaterna och mozzarellan. Varva allt i en form. Salta och peppra mellan varven. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
4. Servera direkt efter tillagning med lite basilika strösslat över.

Tips!
För att få mindre vätska från tomaterna kan du först ugnrosta dem innan de läggs ner i formen.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…