Annons

Annons

Pastagratäng med kräftstjärtar

Pastagratäng med torsk och kräftstjärtar – både lättlagat och läckert!


Gratäng med pasta, torsk och kräftstjärtar recept

Enkelt recept på en pastagratäng med tomatsås, torsk och kräftstjärtar!

TESTA OCKSÅ: Spättafiléer med dillsås

Gratäng med pasta, torsk och kräftstjärtar – recept

Enkelt recept till vardag och fest som sköter sig själv i ugnen. Läcker gratäng med pasta, torsk, tomatsås och kräftstjärtar!

• 4 pers • 30 min

RECEPT: Torskgratäng med kokosmjölk och lime

1 msk smör eller olja
4 port pasta
290 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk torkad basilika
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
salt och peppar
400 g torsk i block
1 fänkål, ca 250–300 g
80 g parmesanost
1 burk kräftstjärtar i lake, 400 g (avrunnet 170 g)
½ kruka basilika

TESTA OCKSÅ: Lättlagad fiskgratäng

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnsform med olja eller smör. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men bara 2/3 av tiden.
2. Lägg den kokta pastan i formen. Rör ihop krossade tomater, tomatpuré, torkad basilika, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk olja och salt och peppar. Häll tomatblandningen över pastan och rör om.
3. Dela torsken och fänkålen i mindre bitar, fördela i formen. Riv drygt hälften av parmesanosten och strö över gratängen. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
4. Låt kräftstjärtarna rinna av och toppa sedan gratängen med kräftstjärtar, färsk basilika och resterande av parmesanosten.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…