Annons

Annons

Gratäng med köttfärs och aubergine

Förbered dig på en riktig smaksensation! Läckert gratinerade auberginerullar fyllda med fetaost, köttfärs och rosmarin.


gratang-med-kottfars-och-aubergine-recept

Gratinerade auberginerullar med läcker fyllning av köttfärs och fetaost!

TESTA OCKSÅ: Kycklinggratäng med bacon

• 4 pers • 1 tim

400 g nötfärs
2 stora auberginer
salt
rapsolja till stekning
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
5 dl kalvbuljong
2 msk tomatpuré
2 tsk chilipulver
salt och peppar
olivolja
100 g fetaost
1 tsk finhackad färsk rosmarin
1 kula mozzarella, 125 g

TESTA OCKSÅ: Lättlagad moussaka

Sås
200 g grillade paprikor på burk
1 burk krossade tomater, ca 400 g

Servering
jasminris
rosmarin

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skiva upp auberginerna på längden i ca 1 cm tunna skivor. Lägg skivorna på arbetsbänken och strö lite salt över.
3. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och bryn färsen. Finfördela färsen med en gaffel. Finhacka löken och vitlöken, tillsätt och låt fräsa med i någon minut.
4. Tillsätt kalvbuljong, tomatpuré och chilipulver. Låt koka tills nästan all vätska kokat bort. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
5. Klappa auberginen torr med en bit hushållspapper. Ringla lite olivolja över skivorna och stek eller grilla dem tills de får en fin färg på bägge sidor.
6. Lägg aubergineskivorna på arbetsbänken och fördela färsen, fetaost och rosmarin över. Rulla ihop skivorna till rulader.
7. Sås: Finhacka den grillade paprikan och tillsätt i en kastrull ihop med de krossade tomaterna. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
8. Häll såsen i en eldfast form och lägg ruladena ovanpå. Toppa med riven mozzarella och baka i ugnen i ca 30 minuter.
9. Garnera gärna med lite rosmarin och servera med kryddigt nykokt jasminris.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…