Annons

Annons

Gräddig panna med fläskfilé och bacon

Bacon, champinjoner och grädde ger fin smak till fläskfilépannan. Festligt, enkelt och jättegott!


flaskfilepanna

Fläskfilépanna med bacon

● 4 pers ● 25 min

1 fläskfilé, ca 700 g
150 g champinjoner
2 färska gula lökar
1 röd paprika
1 knippa sparris
smör till stekning
salt och peppar
2 msk paprikapulver
2 dl kalvbuljong
2 dl grädde
1 pkt bacon 140 g

Garnering

1 knippa persilja
Servering tomatsallad

Annons

1. Putsa fläskfilén fri från hinnor och skär den i ca 2 cm tjocka skivor.
2. Dela svampen på mitten, skiva löken, skär paprikan i mindre bitar och dela sparrisen i ca 2 cm långa bitar.
3. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Krydda köttet med salt och peppar och stek i 2–3 minuter på var sida så att de får en fin färg.
4. Lägg i alla grönsakerna och löken i pannan och låt fräsa med i några minuter. Krydda med paprikapulver och häll på buljongen och grädden. Låt småputtra i 6–8 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
5. Dela baconet i bitar och stek dem knapriga i en stekpanna. Fördela baconet över fläskfilépannan och garnera med lite persilja. Servera gärna med en tomatsallad vid sidan om.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/