Annons

Annons

Gott till söndagsfikat


kokostoppar

Kokostoppar, lätta att baka och alltid försvinnande goda! Prova det här receptet med lite nötter och tranbär i smeten – nästan nyttigt…

KOKOSTOPPAR MED PISTAGE

Rosenvattnet ger en liten smakkick åt kakorna. Kan ersättas med lite färskpressad apelsin-, lime- eller citronsaft. Säljs inte rosenvatten i din vanliga matvaruaffär kan du hitta det i många asiatiska livsmedelsbutiker eller hos Stockholms aeter & essencefabrik som säljer kryddor via postorder.

Annons

● ca 20 st

 

50 g smör eller margarin

1 förpackning kokosflingor, 200 g

1 1/2 dl socker

3/4 dl rosenvatten

2 ägg

1 dl pistagenötter

1 dl torkade tranbär

1 msk majsstärkelse

 

1. Smält matfettet.

2. Blanda kokosflingor, socker, rosenvatten, ägg och det smälta matfettet i en bunke.

3. Hacka pistagenötter och tranbär. Blanda ner i bunken tillsammans med majsstärkelse.

4. Ställ bunken över sjudande vattenbad och värm smeten under sporadisk omrörning i ca 5 minuter, eller tills den blivit lite seg i konsistensen. Ta upp och ställ åt sidan att svälla i ca 30 minuter.

5. Sätt ugnen på 200°.

6. Forma smeten till toppar på bakpappersklädd plåt.

7. Grädda topparna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna kallna innan de lossas från bakpapperet.

Tips!
Klibbar smeten när du ska forma den till toppar? Doppa fingertopparna i kallt vatten så fastnar den inte lika lätt.

Recept: Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/