Annons

Annons

Äppelkompott med kanelmascarpone

Äppelkompott med en mascaroponekräm med kanel och krispiga, söta digestivekex. En riktig höjdardessert!


Äppelkompott med kanelmascarpone

● 6 pers

8 digestivekex

Äppelkompott

3–4 äpplen
2 msk vatten
3 msk socker
1 kanelstång

Kanelmascarponekräm

1 ägg
2 msk socker
1 dl vispgrädde
2 dl mascarponeost
1 tsk malen kanel

Garnering

malen kanel

Annons

1. Äppelkompott: Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll i vattnet, sockret och kanelstången. Värm upp under omrörning och låt äppelbitarna sakta koka till mos under lock. Ställ åt sidan att kallna.

2. Kräm: Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vispa därefter grädden. Vänd ner osten i äggsmeten och rör sist ner grädden till en slät kräm. Smaksätt med malen kanel.

3. Krossa digestivekexen grovt och fördela i fyra glas. Skeda över äppelkompotten och sist kanelmascarponekrämen. Pudra över lite malen kanel.

tips!
Använd glutenfria digestivekex till den som är glutenintolerant.

Recept: Irene Knutsson Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/