Annons

Annons

Gör läckra risgrynsplättar med kokos och saffran

Kokt för mycket julgröt? Recept på plättar på rester av risgrynsgröt och smak av kokos och saffran!


Risgrynsplättar med kokos och saffran

•ca 20 min • 4 port, ca 16 plättar

4 dl kokt risgrynsgröt, ca 500 g. Tänk på att risgrynsgröten inte får vara för lös i konsistensen.
1 pkt saffran, 0,5 g
1 tsk bakpulver
½ dl majsstärkelse
1 dl kokosflingor
2 ägg
smör eller olja till stekning

Annons

Tillbehör
Vispad grädde
Rårörda bär av valfri sort eller t.ex saftsås eller sylt som är över från julbordet

1. Lägg allt i en skål och blanda väl.
2. Stek sen gyllenbruna på medelvärme i smör eller olja.
3. Servera direkt med t.ex vispad grädde och rårörda bär.

Tips! Dessa risgrynsplättar är även utmärkta som picknickmat på vinterutflykten eller skidturen!

Tips 2! Saffran går att utesluta. Prova att smaksätta med t.ex vaniljpulver eller kanske lite finhackad choklad istället. Kokosen kan även bytas mot t.ex mandel, hasselnötter eller tas bort helt.

Av Sandra Palmqvist

Se alla recept

collage

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...