Annons

Annons

Gör fyllda chokladägg

Påskdessert med choklad och lemon curd i en ljuvlig kombination för alla sinnen! Lär dig det enkla receptet steg-för-steg!


kinderaggmedfyllning

8 st 1 tim + tid i kyl Chokladäggen kan förberedas dagen innan och förvaras övertäckta i kylen fram till servering.

8 Kinderägg

Fyllning
200 g vit choklad
2 dl crème fraiche, rumstempererad
½–1 dl lemon curd

Äggen kan även fyllas med fromage eller annat som liknar ägg!

Pensling
ca 50 g choklad
Börja med att smälta chokladen och låta den svalna.

Annons

Påskdessert med choklad – se instruktioner på video

Chokladfyllda ägg: 5 enkla steg för ett lyckat resultat

steg1

1. Skär försiktigt av en bit på chokladägget, strax över mitten, med en torr varm kniv.

steg2

2. Ta ut leksaken. Lägg äggen på bakpapper med öppningen neråt. Du kan även dela äggen längs den skårade långsidan. Fyllningen räcker till 16 sådana halvor.

steg3

3. Pensla äggen försiktigt med chokladen. Om chokladen är för varm smälter äggen. Det behöver inte vara snyggt, ska bara förstärka äggen så de inte delar sig när de fylls. Låt stelna ordentligt innan de fylls.

4. Hacka chokladen till fyllningen fint och smält över vattenbad. Låt svalna något. Blanda med crème fraiche. Fyll chokladskalen och sätt in i kylen i äggkoppar eller små glas. Undvik kartong, risken är att de kan fastna.

 kinderaggmedfyllning2

5. När chokladkrämen stelnat, efter ca 20 min, så gröp ur en liten håla och fyll den med lemon curd.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/