Annons

Annons

Gör en len lavendelhonung

Smaksätt vanlig honung med lavendel och citron och du får ett underbart tillbehör till ostbrickan eller desserten.


lavendelhonung

Lavendelhonung

● ca 15 min

● ca 3 dl färdig honung

4–5 stjälkar lavendel
3 dl flytande honung
skal av 1 citron

1. Repa av bladen från lavendelstjälkarna och lägg dem i en uppvärmd stekpanna. Tänk på att ha låg värme så att bladen inte bränns.
2. När bladen känns torra, efter ca 1–3 minuter, häll i honung och citronskal och fortsätt värma i ytterligare 10 minuter. Förvara honungen i glasburkar.

Annons

Av: Miki Cutic Bild: Christina Uhlin

Gör fler goda smaksatta tillbehör!

Gör dig egen örtolja

Blanda god och enkel vinägrett

Gör en fin karljohan-olja


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/