Annons

Annons

Gör ditt eget örtsalt

Det är enkelt att göra eget örtsalt. Här är ett bas-
recept att utgå ifrån. Sedan går det hur bra som helst att hitta på egna varianter med de kryddor man gillar bäst!


Mängderna är inte exakta. Det handlar mer om att använda det man har. Förvara det färdiga örtsaltet i burkar med tättslutande lock. Fin present till en god vän!

Örtsalt – grundrecept

2 stora burkar

ca 50 stjälkar av rotselleri
några rejäla knippen gräs
lök
mycket timjan och persilja
3 medelstora gula lökar
3 hela vitlökar
några knippen dill
2 äpplen
2 dl rött salt eller vanligt havssalt

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 50°.
2. Skölj och skala alla ingredienser väl. Dela i mindre bitar.
3. Mixa allt utom saltet i omgångar
och blanda väl i en bunke.
4. När allt är färdigmixat,
tillsätt saltet och rör om igen.
5. Bre ut blandningen i en
bakplåtspappersklädd långpanna. 
Låt torka i ugnen till en hård kaka, det kan ta ett dygn eller mer.
6. Bryt sönder bitarna och mixa 
till ett fint pulver.
7. Häll upp på burkar med 
tättslutande lock.

 

Mixa alla ingredienser i omgångar. Basen i örtsaltet är rotselleristjälkar som man ändå gärna plockar bort för att få jämna rotklumpar.

Text: Anette Brunsell
Bild: Anette Brunsell, Shutterstock


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/