Annons

Annons

Gör egen plommonmarmelad!

Plommon, plommon, massor av plommon! Gör denna härliga marmelad som passar utmärkt till ostbrickan bland annat.


plommonmarmelad

Plommonmarmelad

● ca 7 dl

500 g plommon
1 dl balsamvinäger
5 1/2 dl syltsocker
finrivet skal och saften av 1 citron
2 sockerbitsstora ingefärsbitar
1 bit hel kanel
1 krm malen kryddnejlika

1. Dela och kärna ur plommonen. Skär dem i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll över balsamvinägern och tillsätt syltsockret.
2. Tillsätt citronskal och -saft. Finriv ingefäran och häll i tillsammans med de övriga kryddorna.
3. Värm upp marmeladen under omrörning, och låt den därefter koka utan lock i ca 10 minuter.
4. Ta kastrullen från värmen och skumma marmeladen väl. Häll den på varma, väl rengjorda burkar och förslut väl. Förvara mörkt och kallt.

Av Irene Ingelmark Bild: Anette Nilsson

Fler goda marmeladrecept!

Björnbär- och citronmarmelad

Rabarbermarmelad med vanilj

Apelsinmarmelad i engelsk stil

Pumpamarmelad med ingefära och kanel


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…