Annons

Annons

Gör egen müsli

Gillar du fil till frukost? Prova vår torrostade müsli med frön, flingor och mycket smak.


Egen musli när den är som bäst!

ca 15 port à ½dl
25 min + tid att svalna

2 dl dinkelflingor
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
½ dl helt bovete
2 msk krossade linfrön
2 msk chiafrön
1 dl sötmandel
1 nypa havssalt
1 tsk malen
kardemumma
½ dl kokosflingor
1 dl torkade bär som gula russin, tranbär, blåbär eller jordgubbar

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda alla ingredienser förutom kokosflingor och torkade bär på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut plåten och strö på kokosflingor och torkade bär. Låt svalna.
3. Häll upp müslin i en burk med lock. Servera till yoghurt eller fil, gärna med färska bär eller skivad frukt.

Gilla Allers på Facebook

Av Maja Rehwin
Bild Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...