Annons

Annons

Gör egen müsli

Gillar du fil till frukost? Prova vår torrostade müsli med frön, flingor och mycket smak.


Annons

Egen musli när den är som bäst!

ca 15 port à ½dl
25 min + tid att svalna

2 dl dinkelflingor
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
½ dl helt bovete
2 msk krossade linfrön
2 msk chiafrön
1 dl sötmandel
1 nypa havssalt
1 tsk malen
kardemumma
½ dl kokosflingor
1 dl torkade bär som gula russin, tranbär, blåbär eller jordgubbar

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda alla ingredienser förutom kokosflingor och torkade bär på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut plåten och strö på kokosflingor och torkade bär. Låt svalna.
3. Häll upp müslin i en burk med lock. Servera till yoghurt eller fil, gärna med färska bär eller skivad frukt.

Av Maja Rehwin
Bild Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…