Annons

Annons

Godsaker till påskägget

Mintblommor och pärontryffel, två söta godissorter att lägga i påskägget.


Godsaker till påskägget - påskgodis

Friska och söta mintblommor

Påskgodis - friska mintblommor

● ca 50 st

1 äggvita
5–6 dl florsocker
4 droppar
pepparmyntsolja

Garnering
100 g mörk choklad
strösselpärlor

1. Vispa upp äggvitan lätt och tillsätt den mindre mängden florsocker och pepparmyntsoljan. Arbeta samman till en slät massa. Konsistensen ska vara som en smidig deg och hålla formen, är den för vek tillsätts mer florsocker.

Annons

2. Pudra lite florsocker på arbetsbänken och kavla ut massan till ca 1 cm tjocklek. Ta ut figurer med små kakmått, ca 3–4 centimeter i omkrets, gärna blommor. Ställ dem svalt en stund.

3. Bryt chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad eller i mikrougn.

4. Doppa figurernas botten och en bit upp på kanten i den smälta chokladen. Det går lättast om du lägger pralinen på en gaffel, doppar ner nederdelen i chokladen, lyfter upp och stryker av överflödet mot kanten. Ställ sedan pralinen att stelna på smörpapper.

5. Tryck fast en strösselpärla mitt på varje pralin. Gärna i olika färger!

 

Tips! Gillar du inte mintsmak kan du smaksätta pralinerna med exempelvis vaniljsocker i stället.

 

Lyxig pärontryffel
Påskgodis - pärontryffel

Mörk tryffel

200 g mörk choklad
3/4 dl vispgrädde
2 msk smör

Pärontryffel
200 g vit choklad
3 msk vispgrädde
2 msk päronlikör
1/2 krm grön
hushållsfärg

1. Forma en låda av smörpapper, ca 15×15 cm.

2. Mörk tryffel: Bryt chokladen i mindre bitar. Ge grädden och smöret ett snabbt uppkok i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smält och krämen är slät. Bre ut krämen jämnt i formen och ställ den kallt att stelna, ca 1 timme.

3. Pärontryffel: Bryt den vita chokladen i mindre bitar. Ge grädden ett uppkok och dra kastrullen från värmen. Tillsätt chokladbitarna och rör till en slät kräm. Tillsätt likören och grön hushållsfärg och rör åter smeten slät. Bre ut pärontryffeln jämnt över den mörka och ställ åter kallt att stelna, ca 2 timmar.

4. Skär upp den kalla och stelnade tryffeln i bitar. Förvara bitarna kylskåpskallt.

Av Irene Ingelmark
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/