Annons

Annons

Godaste sommartårtan – jordgubbspavlova

De svenska jordgubbarna ska njutas i alla former det bara går! Gör en somrig jordgubbstårta med grädde och maräng.


Den klassiska tårtan pavlova med jordgubbar och passionsfrukt.

Den klassiska tårtan pavlova med jordgubbar och passionsfrukt.

1 tårta, ca 12 bitar

Maräng
6 äggvitor
2 tsk vitvinsvinäger
4 dl strösocker
2 tsk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker

Fyllning
4 dl vispgrädde
jordgubbar, passionsfrukt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Rita upp en cirkel, 26 cm i diameter, på bakpapper.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Droppa ner vinägern under vispning. Blanda sockret med majsstärkelse och vaniljsocker och tillsätt lite i taget under vispning.
    Annons
    Gilla Allers på Facebook

    Fortsätt vispa till en fast och blank marängsmet.

  4. Bre ut marängsmeten på bakpapperet så den uppritade rundeln fylls.
  5. Sätt in plåten på andra falsen nerifrån och sänk ugnsvärmen till 100°. Grädda ca 1 timme och 20 minuter.
  6. Låt marängen svalna på galler. Dra av papperet, om det fastnar kan marängen sättas in i frysen. Efter ett tag lossnar papperet lätt.
  7. Vispa grädden och bre ut över marängen. Skiva jordgubbarna och sprid ut. Halvera och gröp ur passionsfrukt och sprid över tårtan.

 Lyckas så här: Odla jordgubbar själv



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...