Annons

Annons

Bräckt kassler med blomkål

Gör det enkelt med en god bräckt kassler till middag!


Annons

kassler

Gör det enkelt ikväll och kör på kassler till middag!

•4 pers  •30 min

600 g kassler
4 msk olja att steka i
4 ägg
salt och peppar

Blomkålssallad
1 blomkålshuvud
4-5 potatisar med skal
1 shalottenlök
4-5 soltorkade tomater
1 dl grovhackad dill

Dressing
½ dl olivolja
3 msk rödvinsvinäger
1 msk senapskorn
1 tsk curry

Dela blomkålen i små buketter och skrubba potatisen ren. Koka blomkålen och potatisen var för sig i lättsaltat vatten. Ta upp och låt dem rinna av.

Dressing: Vispa ihop alla ingredienserna.

Klyfta potatisen och lägg i en buken tillsammans med blomkålen. Skala och skär löken fint, fintärna de soltorkade tomaterna och tillsätt i bunken tillsammans med dillen. Häll över dressingen och blanda väl, smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra under tiden du steker kasslern och äggen.

Skiva kasslern i ca 6 mm tjocka skivor. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja och stek kasslern hastigt i 1 minut per sida. Tillsätt resten av oljan och stek äggen, salta och peppra.

Servera kasslern och de stekta äggen tillsammans med blomkålssalladen.

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…