Annons

Annons

God och grillad sommarburgare!

Att grilla burgare på sommaren är väl en klassiker! Prova vår goda variant med lök, dijonsenap och spiskummin. Och en liten klick currydressing!


sommarburgare

Grillad sommarburgare

● 4 pers ● 25 min

ca 700 g finmalen oxfärs
1 gul lök
2 msk dijonsenap
1 tsk spiskummin
salt och peppar
3/4 dl bbq-sås, t ex Heinz

Currysås

100 g pickles
1/2 dl majonnäs
2–3 msk crème fraiche
2 tsk curry

Tillbehör

4 ciabattabröd
1 rödlök
2 plommontomater
20 g rucola
2 dl groddar
1 dl grovt hackad bladpersilja

Annons

1. Riv löken fint och blanda med färs, senap och spiskummin. Forma färsen till fyra biffar. Dela bröden och grilla snittytorna.
2.Currysås: Finhacka picklesen och blanda med övriga ingredienserna till såsen. Fördela såsen på underdelarna av bröden.
3. Krydda biffarna med salt och peppar och grilla på medelvärme ca 3 minuter på var sida. Pensla dem därefter med bbq-såsen och lägg över på bröden tillsammans med lite extra  bbq-sås, tunt ski-vad rödlök och tomatskivor.
4. Servera burgarna med lite rucola som blandats med groddar och persilja.

Av Jan-Erik Hagbohm  Bild: Anette Nilsson

Fler goda burgare!

Kycklingburgare Texmex-burgare med kyckling

Vegetarisk-burgare Vegetarisk burgare med squash 

laxburgare Laxburgare med kräftsallad


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/