Annons

Annons

God gratäng med färs!

Laga och servera i en och samma form – praktiskt och gott till vardags! En god gratäng med färs, grönsaker och smakrik ostsås.


gratang

Färsgratäng

• 4 pers • ca 1 tim
ca 500 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja till stekning
2 msk tomatpuré
1 tsk kummin
salt och peppar
1 rödlök
1 paprika
2 tomater
1 squash
1 aubergine

Ostsås

För ännu mer smak på ostsåsen, byt gärna ut hälften av den rivna hårdosten mot parmesan eller pecorino.

2 dl grädde
1 msk smör
1 dl riven vällagrad hårdost, t.ex. präst- eller herrgårdost
1 dl riven mozzarella, ca 150 g

Servering

kokt potatis
picklade grönsaker t.ex. kapris, oliver

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja. Rör i färsen och fräs runt tills den har ändrat färg. Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré och kummin och fräs i ytterligare 4–5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Bottna en gratängform med färsen.
4. Skala rödlöken och kärna ur paprikan. Skär alla grönsakerna i ca 5 mm tjocka skivor. Varva grönsakerna över färsen i formen, se bild.
5. Ostsås: Koka upp grädden i en kastrull. Klicka i smöret, tillsätt den rivna osten och vispa ihop tills du får en slät sås. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
6. Häll såsen över gratängen och gratinera längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Servera gärna med kokt potatis och picklade grönsaker, till exempel kapris och oliver.

Av: Miki Cutic Bild: Ralph Månsson

baconkycklingHär hittar du fler goda middagsrecept!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…