Annons

Annons

Glutenfritt morotsbröd

Finns det något bättre än att vakna till doften av nybakat bröd! Sätt degen på kvällen och njut av ett härligt glutenfritt morotsbröd till frukost!


Annons

Glutenfritt-morotsbrod

Grovt morotsbröd med frön

1 bröd
4 dl mjölk
2 tsk fiberhusk
15 g jäst
1 ½ dl kesella
2 msk matolja
1 ½ tsk salt
1 finriven morot, 1 ½ dl
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl fibrex
3 msk glutenfritt surdegspulver
2 dl glutenfri müsliblandning
ca 6 dl glutenfri grov mjölmix,
Semper

Garnering

solrosfrön

1. Värm 2 dl av mjölken till fingervarm temperatur. Blanda med fiberhusken i en bunke och låt svälla i ca 5 minuter.
2. Smula ner jästen i bunken. Tillsätt resterande mjölk (kall) och kesella. Rör om tills jästen är upplöst.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman till en blank men ganska lös deg. I maskin behöver degen arbetas i ca 5 minuter, för hand något längre.
4. Smörj en avlång 1 1/2-liters bakform, klicka ner degen och strö över solrosfrön.
5. Lägg en lätt fuktad handduk över brödet och ställ kylskåpskallt att jäsa över natten eller ca 8–10 timmar.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 45–50 minuter.
8. Stjälp det nygräddade brödet ur form­en och låt svalna på bakgaller.

Här hittar du fler glutenfria recept!

Recept: Mette Ankarloo Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…