Annons

Annons

Glutenfria nöttoppar!

Visst går det att baka gott utan mjöl! Prova våra mumsiga små nöttoppar med honungskanderade pekannötter.


 

nottoppar

• ca 30 st
200 g hasselnötskärnor
50 g smör eller margarin
1 dl socker
1 ägg
1 ½ tsk vaniljsocker

Garnering

1 ½ msk honung
ca 30 pekannötter

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Börja med garneringen. Värm upp honungen och låt den få ett uppkok i en kastrull. Tillsätt pekannötterna och rör om så att de blir jämnt sockrade. Låt dem därefter sjuda i ca 1 minut. Häll ut nötterna på ett smörpapper och sära dem åt. Låt kallna.
3. Häll ut nötkärnorna på en bakplåt. Sätt in plåten i mitten av ugnen och rosta nötterna i 8–10 minuter, eller tills skalen börjar brista. Ta ut och låt svalna. Gnugga nötterna mellan handflatorna så att allt löst skal trillar av. Mal dem därefter.
4. Rör matfett och socker till krämig konsistens. Tillsätt ägg och vaniljsocker och rör smeten slät.
5. Tillsätt de malda nötkärnorna och rör åter smeten slät.
6. Fyll massan i en kraftig spritspåse som försetts med en krusig tyll. Spritsa toppar på bakpappersklädd plåt. Stick ner en kanderad pekannöt i varje kaka.
7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8–10 minuter.

Tips!

Kakorna kan rullas till runda bollar i stället för att spritsas till toppar.

Baka mer glutenfritt?

Glutenfria scones

Annons

Glutenfri kalastårta med bär

Saftig mazarinkaka med vit choklad

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...