Annons

Annons

Glutenfria muffins med kanel

Riktigt saftiga och läckra muffins med en topping av nötter. Dessutom både glutenfria och fria från mjölk!


Glutenfria muffins med mandelmjöl recept

Läckra glutenfria muffins bakade på mandelmjöl!

TESTA OCKSÅ: Muffins med blåbär och citron

Glutenfria muffins med mandelmjöl – recept

Läckra muffins som både är fria från mjölk samt glutenfria. Muffins för alla alltså! Perfekt att bjuda på fika om du har besök av någon som inte tål mjölk eller gluten. De är bakade på mandelmjöl och har god smak av kanel, ingefära, citron och morötter!

Annons

• ca 10 st

RECEPT: Chokladrutor med kolasås

1 dl vatten
2 msk krossade linfrön
1 ½ dl fin glutenfri mjölmix
1 dl mandelmjöl
1 ½ dl rörsocker
1 tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2 ½ dl rårivna morötter
4 msk neutral matolja
1 ½ msk färskpressad citronsaft

Gilla Allers på Facebook

TESTA OCKSÅ: Mjuk squashkaka med glasyr

Topping
3 dl naturella cashewnötter
2 msk färskpressad citronsaft
2–3 msk vatten
finrivet skal av ½ citron
3 msk florsocker
½ tsk vaniljpulver

Garnering
grovhackade naturella cashewnötter
malen kanel

Dessutom behövs
muffinsformar som rymmer ca 1 dl

1. Börja med att lägga cashewnötterna till toppingen i blöt i kallt vatten så att det täcker. Låt stå i minst 5 timmar.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Muffins: Sjud upp 1 dl vatten och häll det över de krossade linfröna. Låt stå att svälla i ca 15 minuter.
4. Mät upp och blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa linfröblandningen ett par minuter och vänd ner i mjölblandningen. Tillsätt finriven morot, matolja och färskpressad citron. Rör samman till en slät smet.
5. Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
6. Topping: Häll av vattnet från de blötlagda cashewnötterna och mixa dem med resterande ingredienser till en kräm. Börja med att tillsätta den mindre mängden vatten, och tillsätt eventuellt lite mer till lagom krämighet.
7. Bre toppingen över muffinsen och strö över lite grovhackade cashewnötter. Sikta över lite malen kanel.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

 

Första hjälpen för dig som är glutenintolerant! 

– Allers i samarbete med Tidningen Glutenfritt –

Gott & Glutenfritt är kursen för dig som vill veta mer om glutenproblem och hur du lever ett gott glutenfritt liv 

Efter att du gått den här kursen kommer du att ha all kunskap och verktyg du behöver för att kunna leva ett normalt och bra liv, trots glutenintolerans.

Du lär dig vilka råvaror du ska undvika, vilka som är bra för dig, får 72 lättlagade och goda recept för vardag, fest och årets alla högtider. Dessutom kan du dela med dig av recepten till familj och vänner när du ska gå på middag eller fest.

Pris: Just nu 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...