Annons

Annons

Glutenfria mandelkakor med citronfyllning

Vårt recept ger 20 glutenfria mandelkakor med citronfyllning. Njut av härligt spröda och sega småkakor som smälter i munnen!


glutenfria-mandelkakor-recept

Baka glutenfria mandelkakor med krämig citronfyllning.

TESTA OCKSÅ: Glutenfria chokladcookies

Glutenfria mandelkakor – recept

Ljuvligt goda mandelkakor som passar perekt till fikastunden eller när du ska bjuda hem på kalas. Följ det enkla receptet och njut av småkakor när de är som bäst.

• ca 20 st

2 äggvitor
1 bittermandel
3 dl mandelmjöl
½ tsk bakpulver
1 ½ dl socker

TESTA OCKSÅ: Glutenfria scones

fyllning
75 g färskost, t ex philadelphia
50 g lemon curd

1. Sätt ugnen på 150°. Låt äggvitorna stå framme en stund så att de blir rumstempererade.
2. Finriv bittermandeln och blanda med mandelmjöl och bakpulver. Blanda ner 1/2 dl av sockret.
3. Vispa äggvitorna till en fast och vit smet. Tillsätt det sparade sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Vänd varsamt ner mandelblandningen.
4. Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt, ca 40 kakor. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills de känns spröda på ytan men fortfarande är lite sega i mitten. Stäng av ugnen och låt kakorna torka i eftervärmen med luckan på glänt.
5. Fyllning: Vispa samman färskost och lemon curd till en slät kräm. Lägg samman de kalla kakorna två och två med kräm emellan. Servera genast, de tappar annars snabbt sin sprödhet.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…