Annons

Annons

Glutenfria flarn med nutellafyllning

Knapriga och helt glutenfria havreflarn med hasselnötskräm.


flarn

ca 30 enkla kakor eller 15 dubbla

3 dl glutenfria havregryn, Semper
75 g smör el margarin
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk vispgrädde

Fyllning
1 dl Nutella, hasselnötskräm

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Mixa 1 dl av havregrynen i en matberedare till ett grovt mjöl.
3. Smält matfettet i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt resten av ingredienserna. Rör till en slät smet.
4. Klicka upp smeten på bakpappersklädd plåt. Tänk på avståndet mellan kakorna, eftersom de flyter ut under gräddningen. Grädda i mitten av ugnen i 6–7 minuter, eller tills flarnen är gyllenbruna.
5. Låt de nygräddade kakorna svalna på plåten innan de lossas.
6. Lägg samman de kalla flarnen med nötkräm emellan strax innan de ska serveras, görs det för tidigt tappar de sin sprödhet.

Tips!
Vill du ha helt runda och fina flarn? För varsamt in kanten till cirkelrunda kakor direkt då de tagits ur ugnen. De blir hårda ganska snabbt, så hinner du inte med kan de snabbt värmas upp igen en kort stund.

Annons

Första hjälpen för dig som är glutenintolerant! 

– Allers i samarbete med Tidningen Glutenfritt –

Gott & Glutenfritt är kursen för dig som vill veta mer om glutenproblem och hur du lever ett gott glutenfritt liv 

Efter att du gått den här kursen kommer du att ha all kunskap och verktyg du behöver för att kunna leva ett normalt och bra liv, trots glutenintolerans.

Du lär dig vilka råvaror du ska undvika, vilka som är bra för dig, får 72 lättlagade och goda recept för vardag, fest och årets alla högtider. Dessutom kan du dela med dig av recepten till familj och vänner när du ska gå på middag eller fest.

Pris: Just nu 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/