Annons

Annons

Glutenfria flarn med nutellafyllning

Knapriga och helt glutenfria havreflarn med hasselnötskräm.


flarn

ca 30 enkla kakor eller 15 dubbla

3 dl glutenfria havregryn, Semper
75 g smör el margarin
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk vispgrädde

Fyllning
1 dl Nutella, hasselnötskräm

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Mixa 1 dl av havregrynen i en matberedare till ett grovt mjöl.
3. Smält matfettet i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt resten av ingredienserna. Rör till en slät smet.
4. Klicka upp smeten på bakpappersklädd plåt. Tänk på avståndet mellan kakorna, eftersom de flyter ut under gräddningen. Grädda i mitten av ugnen i 6–7 minuter, eller tills flarnen är gyllenbruna.
5. Låt de nygräddade kakorna svalna på plåten innan de lossas.
6. Lägg samman de kalla flarnen med nötkräm emellan strax innan de ska serveras, görs det för tidigt tappar de sin sprödhet.

Tips!
Vill du ha helt runda och fina flarn? För varsamt in kanten till cirkelrunda kakor direkt då de tagits ur ugnen. De blir hårda ganska snabbt, så hinner du inte med kan de snabbt värmas upp igen en kort stund.

Annons

FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/