Annons

Annons

Glutenfria chokladcookies

Kan lagom vara bäst? Jadå, denna läckra lilla chokladkaka är lagom spröd, lagom seg och bjuder på maximal chokladsmak – precis lagom alltså!


chokladrutor

ca 25 st

175 g mörk choklad
3 äggvitor
4 dl florsocker
1 dl kakao
¼ tsk salt
1 dl hasselnötsmjöl

Garnering
florsocker

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hacka först chokladen. Smält 1 dl av chokladhacket över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikro.
3. Vispa äggvitorna med rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt 2 dl av florsockret lite i taget under vispning tills marängmassan är blank och styv.
4. Blanda resten av florsockret med kakaopulvret, sikta ner i smeten. Tillsätt salt, hasselnötsmjöl, chokladhack och sist den smälta chokladen. Rör samman till en slät smet.
5. Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt. Sikta lite florsocker över varje kaka. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. De är färdiga när ytan krackelerat, men de ska fortfarande vara lite krämiga i mitten.
6. Dra hela bakpapperet av plåten. Lossa kakorna från papperet när de har  kallnat. Sikta ett tunt lager florsocker över kakorna vid servering.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

Annons
Gilla Allers på Facebook

Första hjälpen för dig som är glutenintolerant! 

– Allers i samarbete med Tidningen Glutenfritt –

Gott & Glutenfritt är kursen för dig som vill veta mer om glutenproblem och hur du lever ett gott glutenfritt liv 

Efter att du gått den här kursen kommer du att ha all kunskap och verktyg du behöver för att kunna leva ett normalt och bra liv, trots glutenintolerans.

Du lär dig vilka råvaror du ska undvika, vilka som är bra för dig, får 72 lättlagade och goda recept för vardag, fest och årets alla högtider. Dessutom kan du dela med dig av recepten till familj och vänner när du ska gå på middag eller fest.

Pris: Just nu 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...