Annons

Annons

Glutenfria chokladcookies

Kan lagom vara bäst? Jadå, denna läckra lilla chokladkaka är lagom spröd, lagom seg och bjuder på maximal chokladsmak – precis lagom alltså!


chokladrutor

ca 25 st

175 g mörk choklad
3 äggvitor
4 dl florsocker
1 dl kakao
¼ tsk salt
1 dl hasselnötsmjöl

Garnering
florsocker

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hacka först chokladen. Smält 1 dl av chokladhacket över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikro.
3. Vispa äggvitorna med rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt 2 dl av florsockret lite i taget under vispning tills marängmassan är blank och styv.
4. Blanda resten av florsockret med kakaopulvret, sikta ner i smeten. Tillsätt salt, hasselnötsmjöl, chokladhack och sist den smälta chokladen. Rör samman till en slät smet.
5. Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt. Sikta lite florsocker över varje kaka. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. De är färdiga när ytan krackelerat, men de ska fortfarande vara lite krämiga i mitten.
6. Dra hela bakpapperet av plåten. Lossa kakorna från papperet när de har  kallnat. Sikta ett tunt lager florsocker över kakorna vid servering.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

Annons

FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/